Посјета Његовог Преосвештенства Г. Митрофана
парохији у Атланти

Његово Преосвештенство Г. Митрофан посјетио је парохију светих апостола Петра и Павла у Атланти 16. и 17. јула поводом обиљежавања парохијске Крсне славе, као и 23. и 24. јула ове године. У суботу 16. јула у јутарњим часовима отпочео је традиционални (Петровдански турнир¦ у којем је учествовало неколико спортских екипа. Овај сада традиционални турнир завршен је у спортском духу на задовољство свих учесника након чега су побједничким екипама подјељени трофеји. По доласку Његовог Преосвештенства Владике Митрофана, молитвено славље започело је празничним вечерњим богослужењем које је служио јереј Немања Тешић парох Шарлотски.

У недељу 17. јула, Евхаристиским сабрањем началствовао je Владика Митрофан, а саслуживали су јереј Немања Тешић као и надлежни свештеник протонамјесник Миладин Благојевић. Након свете Литургије епископ Митрофан је са свештенством и вјерним народом преломио славски колач а потом се у својој бесједи осврнуо на значај вјере давши примјер из читаног Јеванђеља и наглaсивши да се кроз искрену и јаку вјеру могу савлађивати искушења модерног времена; честитао Славу, те похвалио напоре пароха, протонамјесника Миладина Благојевића, и вјерног народа Атланте да се изгради прва Српска православна црква у Џорџији.

Овогодишњи кумови били су Борислав и Гордана Аврамовић, а кумство је за следећу годину преузео г. Весељко Јањић. Велика захвалност нашим сестрама из КСС које су припремиле диван ручак, као и члановима црквеног Одбора који су несебично жртвовали своје вријеме и труд да ова Слава буде достојно и домаћински припремљена. Крсној слави парохије присуствовао је велики број парохијана ове парохије као и гости из сестринских цркви Гринзбора и Шарлота.

Поред Његовог Преосвештенства, почасни гост био је и конзул Босне и Херцеговине г. Маринко Аврамовић, који је поводом овог догађаја специјално допутовао из Вашингтона .

Јула 23, на вечерњем богослужењу началствовао је Његово Преосвештенство Владика Митрофан, а за пјевницом су појали протојереј Драган Зарић из Клирвотера, протонамјесник Љубиша Брњош из Орланда, протонамјесник Драгослав Косић из Гринсбора, јереј Слободан Марин из Бања Луке, БиХ, и протонамјесник Миладин Благојевић. У току ове посјете извршено је прво Крштење на новом црквеном имању гдје би у скоријој будућности требало да се крене са изградњом храма.

Следећег дана служила се свечана Архијерејска Литургија, гдје су Његовом Преосвештенству саслуживали протојереј Драган Зарић, јереј Слободан Марин и надлежни парох Миладин Благојевић. Б.Б